Pred šrotoviskom v Poprade stáli dnes vozidlá v dlhom rade

06.04.2009 Poprad

Poprad 6. apríla (TASR) - Majitelia starších áut, ktorí chcú využiť druhé kolo šrotovného a vymeniť starú škodovku, žiguli či favorita za nové vozidlo, čakali dnes pred bránami šrotoviska vo východnej časti Popradu ...
\"Niektoré autá tu čakajú už týždeň, \" povedal pre TASR jeden z pracovníkov neďalekej firmy. Dodal, že motoristi ich tam jednoducho nechali po uzatvorení prvého kola. \"My sme tu od šiestej rána. Akurát sme tu na zákrute. Pred nami je zhruba 30 áut, \" pridal sa Popradčan, ktorý stál neďaleko svojho dosluhujúceho auta. Predpokladal, že to dnes stihne, keďže dovolenku má iba na jeden deň. Dodal, že \"keď sa vodiči pýtali zamestnancov šrotoviska, tvrdili im, že urobia 60 áut za deň\".
\"Auto má 17 rokov a najazdených takmer 200.000 kilometrov, \" povedal pre TASR starší pán za volantom favorita combi. Jeho spolujazdec mal jasnú predstavu, aké auto chcú kúpiť. Vzhľadom na zvýšený záujem o tieto modely však predpokladal, že by ho mohli mať zhruba v auguste, možno až v septembri. Na otázku, či im aute nebude dovtedy chýbať, odpovedal, že \"našťastie majú doma ešte jedno\".
S prehľadom vyriešil otázku aktuálnej dopravy vodič modrej škody 120, ktorý upevnil na strechu auta bicykel. Myslel teda na všetko. Pred brány šrotoviska sa dopravil na aute, naspäť pôjde na bicykli.
Medzi vozidlami v dlhom rade dominovali hrdzavejúce škody 105 a 120, ale nechýbalo ani zopár dobre udržiavaných stareniek. Kým na šrotovisku a v jeho okolí sa to stopäťkami, stodvadsiatkami, ale aj žigulákmi a favoritmi doslova hemžilo, na cestách ich bolo ako šafránu. Na približne 20-kilometrovom úseku medzi Kežmarkom a východným okrajom Popradu ich zopár ešte jazdilo, ale dali sa spočítať na prstoch jednej ruky. Aj na parkoviskách v Poprade sú už skôr výnimkou.
 

Vyberte región